X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Open lasagne met asperges

Voorbereiding (0 minuten)

* Breng een pan met ruim water aan de kook voor de asperges. * Breng een andere pan met ruim water aan de kook voor de lasagnevellen * Bereid de groentebouillon (gebruik 1/2 bouillonblokje per 500 ml water).

Bereiding (35 min)

  • Schil de asperges met een dunschiller van vlak onder het kopje naar beneden. Snijd de houtachtige uiteinden (2-3 cm) eraf.
  • Kook de asperges 12 minuten. Draai het vuur uit, leg de deksel op de pan en laat ze 15 minuten in het hete water nagaren.
  • Laat ondertussen de groentebouillon tot de helft inkoken. Voeg de slagroom toe en kook weer in tot de helft.
  • Kook de pastavellen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Was de dille, laat uitlekken en snijd fijn. Voeg de dille aan de saus toe als deze voldoende is ingekookt. Breng op smaak met zout en peper.
  • Leg een vel pasta op het bord, leg de asperges erop, dek af met een lasagnevel en giet de saus erover. Bestrooi met een beetje verse peper.