X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Spaghetti met geroosterde kikkererwten in tomatensaus

Voorbereiding (0 minuten)

Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet een pan met ruim water op voor het koken van de spaghetti.

Bereiding (20 min)

  • Spoel de kikkererwten af en droog met keukenpapier. Meng de kikkererwten in een ruime ovenschaal met de oregano en de helft van de olijfolie. Rooster 10 minuten in de oven.
  • Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Pel en snipper de knoflook. Verhit een sauspan met de rest van de olijfolie en bak de knoflook 1 minuut. Voeg de tomatenblokjes toe en laat 10 minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met zout en peper.
  • Haal ondertussen het hart uit de sla. Was de sla grondig en laat uitlekken. Scheur de sla in stukken.
  • Maak een dressing van de balsamico azijn, mosterd en extra vierge olijfolie.
  • Was de puntpaprika, snijd doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd in reepjes. Meng de sla met de paprika. Meng de dressing door de salade.
  • Rasp de oude kaas.
  • Serveer de pasta met de kikkererwten en de tomatensaus. Garneer met de geraspte oude kaas en het amandelschaafsel. Serveer met de salade.