X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Gevulde boekweitpannenkoeken

Voor deze pannenkoeken gebruiken we boekweitmeel. Een stuk gezonder dan de traditionele pannenkoeken met een hoop bloem en snelle suikers. Boekweit bevat namelijk langzame koolhydraten (lage glycemische index), is glutenvrij en eiwitrijk.

Bereiding (30 min)

  • Klop de melk, eieren en boekweitmeel tot een glad beslag. Breng het beslag op smaak met zout en peper. Laat het beslag 10 minuten staan.
  • Schil de wortelen en rasp grof.
  • Snijd de prei in de lengte doormidden en vervolgens in ringen. Was de prei grondig om zand te verwijderen.
  • Snijd de kalfslapjes in reepjes.
  • Was de sla, laat goed uitlekken en haal het hart eruit. Scheur de slabladeren in kleine stukken.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan. Zet het vuur op middelhoog en schep een volle soeplepel met beslag erin. Wanneer het beslag bovenop zo goed als droog is, draai je de pannenkoek om. Laat de onderkant kort bakken, wanneer deze goed droog is draai je de pannenkoek nog een laatste keer om. Herhaal dit met de rest van het beslag en houd de eerder gebakken pannenkoekjes warm in de oven of onder aluminiumfolie.
  • Verhit ondertussen een scheut olijfolie in een andere pan en bak de kalfsreepjes, wortel, de prei en tijm op middelhoog vuur gedurende 5 a 10 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de pannenkoek met de sla en verdeel daarover het gebakken groentemengsel.