X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Aardappeltaart met spinazie en slavinken

Voorbereiding (0 minuten)

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Bereiding (30 min)

  • Was de aardappelen en schaaf met een mandoline, kaasschaaf of rasp de aardappelen in dunne plakjes. Was de aardappelplakjes goed en dep goed droog.
  • Was de spinazie grondig en laat uitlekken.
  • Was de tomaat en snijd in kleine blokjes.
  • Pel de knoflook en snipper fijn. Verhit een koekenpan met de helft van de olijfolie. Bak de knoflook 1 minuut en voeg de spinazie toe. Bak kort op hoog vuur en breng op smaak met zout en peper.
  • Kluts de eieren los met de melk en de oregano. Meng de aardappelplakjes, tomatenblokjes en de spinazie erdoor.
  • Vet een ovenschaal in met boter. Giet het mengsel erin en bak de aardappeltaart in 20 minuten stevig en gaar.
  • Verhit ondertussen een koekenpan met de rest van de olijfolie en bak de slavinken rondom bruin. Zet het vuur laag en laat de slavinken in 10 minuten zachtjes garen.
  • Haal de aardappeltaart uit de oven en serveer met de slavinken.