X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Vega-carbonara met zongedroogde tomaatjes

Bereiding (40 min)

  • Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Haal als de pasta bijna klaar is een kopje kookvocht uit de pan. Giet de pasta af als deze 'al dente' is en doe daarna terug in de pan.
  • Was ondertussen de courgette en snijd het kroontje eraf. Snijd de courgette in blokjes.
  • Was de bladpeterselie, laat uitlekken en hak grof.
  • Snijd de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes.
  • Verhit een koekenpan met de olijfolie. Pel de knoflook en snipper fijn. Bak de knoflook met de courgette in 5 minuten beetgaar. Voeg de tomaatjes toe.
  • Splits de eieren (het wit gebruik je niet). Voeg de geraspte kaas bij de dooiers. Maal hier flink wat verse peper en zeezout overheen en roer de inhoud vervolgens goed door. Schrik niet als de inhoud van de schaal begint te klonteren.
  • Roer het mengsel van kaas, eidooier en de bladpeterselie direct door de pasta. Om de saus iets vloeibaarder te maken doe je een heel klein beetje kookvocht bij de pasta. Meng de rest van de ingrediënten erdoor.