X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Noedels met paksoi en gemarineerde tempeh

Voorbereiding (0 minuten)

Zet een pan met water op voor de noedels.

Bereiding (30 min)

  • Snijd de tempeh in blokjes. Maak de marinade door de ketjap, de helft van de honing, sambal, zout en peper door elkaar te roeren. Leg de tempeh in de marinade en laat 10 minuten staan.
  • Pel de ui en knoflook en snipper fijn.
  • Was de komkommer en snijd in halve plakken. Meng de komkommer en de de helft van de ui met de azijn, extra vierge olijfolie en de rest van de honing.
  • Haal de bladeren van de paksoi los. Was deze zorgvuldig en snijd het groene blad van de witte nerven. Snijd beide apart in grove repen.
  • Bereid de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Was de paprika en snijd doormidden. Haal de zaadlijsten eruit en snijd in blokjes.
  • Verhit een wok met de olijfolie. Fruit de rest van de ui en knoflook in 2 minuten. Voeg eerst de paksoi, de tempeh (bewaar de eventueel overige marinade) en de paprikablokjes toe.
  • Bak eerst de witte nerven van de paksoi en voeg na 5 minuten het groene blad toe. Bak nog enkele minuten tot de groenten beetgaar zijn.
  • Meng de gekookte noedels en de (eventueel overige) marinade erdoor.
  • Serveer het noedelgerecht met de komkommersalade.