X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Gevulde pita's met tzatziki en groentechips

Voorbereiding (0 minuten)

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius of gebruik een broodrooster om de pita's te verwarmen.

Bereiding (30 min)

  • Rasp de komkommer. Bestrooi met zout en laat uitlekken.
  • Was de sla. Haal het hart eruit en scheur de sla.
  • Pel de knoflook en pureer boven de bulgaarse yoghurt. Was de dille en hak fijn. Meng de dille, knoflook en de extra vierge olijfolie door de yoghurt en breng op smaak met zout en peper.
  • Bak de pitabroodjes enkele minuten in de oven of in de broodrooster.
  • Rasp de tofu.
  • Verhit een koekenpan met de olijfolie. Bak de tofu al omscheppend knapperig en gaar. Breng op smaak met zout en peper.
  • Was de tomaat en snijd in blokjes.
  • Snijd de pita's open en vul met de sla, komkommer, tomaat en de gebakken tofu en schep de saus erop.
  • Serveer met de groentechips.