X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Zuurkoolschotel uit de oven

Voorbereiding (0 minuten)

Verwarm de over voor op 200 graden Celsius.

Bereiding (45 min)

  • Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Voeg zout toe aan het water en kook de aardappelen in 20 minuten gaar. Giet af (bewaar eventueel wat kookvocht, zie tip) en laat even droog stomen.
  • Schil ondertussen de wortel en snijd in kleine blokjes.
  • Verhit een koekenpan met 1/4e van de boter. Bak het shoarmavlees in 3 minuten knapperig en gaar.
  • Voeg de wortel toe en bak 3 minuten mee.
  • Verhit een koekenpan met de olijfolie. Fruit de ui een paar minuten. Voeg de uitgelekte zuurkool en crème fraîche toe. Laat ongeveer 10 minuten stoven.
  • Verwarm de melk. Stamp de gekookte aardappelen met melk en een klontje boter tot een smeuïge puree.
  • Vet een grote ovenschaal in met 1/4e van de boter. Verdeel het vleesmengsel over de bodem en schap daarop de zuurkool. Verdeel de aardappelpuree erover en strijk glad. Verdeel de rest van de boter in kleine blokjes over de zuurkoolschotel. Bak de zuurkoolschotel in ongeveer 15 minuten goudbruin.

Tip

Heb je geen melk in huis? Bewaar dan wat kookvocht van de aardappelen om de puree smeuïg te maken.