X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Lasagna zonder pasta met buffelmozzarella

De eieren zijn ook nodig in een ander recept

Voorbereiding (0 minuten)

Verwarm de grill voor op 220 graden.

Bereiding (45 min)

  • Maak eerst het beslag voor de flensjes: kluts de eieren met de Italiaanse kruiden, zout, peper en melk (of water). Laat minimaal 10 minuten rusten.
  • Was de spinazie grondig. Laat goed uitlekken.
  • Pel de knoflook en de ui en snipper fijn.
  • Verhit een koekenpan met de olijfolie. Fruit de knoflook en ui 2 minuten en voeg de spinazie toe. Bak kort op hoog vuur gaar en laat daarna uitlekken.
  • Snijd de mozzarella in dunne plakken en leg nog even apart.
  • Verhit een andere koekenpan met 1/4e van de boter. Giet er het beslag voor één flensje in en bak het flensje op hoog vuur tot de bovenkant droog is. Keer het flensje om en bak nu de andere zijde bruin. Haal het flensje uit de pan en houd warm tot de andere flensjes zijn gebakken.
  • Vet een ovenschaal in met de rest van de boter.
  • Bedek de bodem van de schaal met passata en leg er twee flensjes bovenop. Verdeel de helft van de mozzarella erover en vervolgens ook de spinazie. Leg de overige twee flensjes erop en bedek met passata en de rest van de mozzarella.
  • Zet de schaal 5-10 minuten onder de grill.