X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Couscous met lamsgehaktballetjes

Voorbereiding (0 minuten)

Zet een pan met water op voor de couscous.

Bereiding (30 min)

  • Snijd en was de paksoi en laat uitlekken.
  • Was de spinazie grondig en laat uitlekken.
  • Meng het gehakt met de helft van de olijfolie, zout, peper, korianderpoeder en paprikapoeder. Rol kleine balletjes van het gehakt.
  • Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Pel en snipper de ui en knoflook.
  • Verhit een wok met de olijfolie. Fruit de ui 2 minuten. Voeg de paksoi, spinazie en knoflook toe en roerbak kort. Breng op smaak met chilipoeder, zout en peper.
  • Verhit een koekenpan met de olijfolie en bak de lamsgehaktballetjes rondom bruin en knapperig. Zet het vuur laag en laat de balletjes 5 minuten zachtjes garen.
  • Was de koriander en hak grof.
  • Meng de paksoi met de spinazie en de couscous door elkaar. Strooi de koriander erover en serveer met de gehaktballetjes.