X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Risotto met mizuna

Bereiding (30 min)

  • Maak bouillon van het bouillonblokje en het kokende water.
  • Pel en snipper de ui en knoflook. Verhit een koekenpan met de helft van de olijfolie en bak de knoflook en ui glazig.
  • Voeg de risottorijst toe. Bak de rijst even mee en voeg dan steeds een scheut bouillon toe. Roer door elkaar. Voeg pas weer bouillon toe als de vorige scheut is opgenomen.
  • Borstel ondertussen de champignons schoon en snijd in kwarten. Was de paprika, snijd doormidden, haal de zaadlijsten eruit en snijd de paprika in blokjes.
  • Verhit een koekenpan met de rest van de olijfolie. Bak de champignons en paprika in 5 minuten bruin en gaar.
  • Was de mizuna, laat uitlekken en snijd grof.
  • Controleer of de rijst al dente is. Breek een rijstkorrel en kijk of de kern niet meer wit is, dan is de rijst gaar. Voeg wat extra bouillon toe als de korrel nog te hard is.
  • Meng de mizuna, de kaas en de boter door de rijst. Breng eventueel op smaak met zout en peper.
  • Schep de rijst op de borden en serveer met de gebakken champignons en paprika.