X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Gestoofde prei in tomatensaus met broodkruim

Let op: geraspte kaas en bladpeterselie zijn ook nodig voor een ander recept.

Voorbereiding (0 minuten)

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng een pan met water aan de kook voor het stomen van de prei.

Bereiding (30 min)

  • Bak het meergranenstokbrood af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snijd de prei in drieën. Snijd elk stuk in de lengte doormidden. Was de prei goed en laat uitlekken. Zorg dat de stukken wel in elkaar blijven zitten.
  • Pel de knoflook en snipper fijn. Verhit een sauspan met de olijfolie. Fruit de knoflook zachtjes 1 minuut en voeg de passata toe. Breng op smaak met zout en peper. Laat 10 minuten zachtjes pruttelen.
  • Stoom de prei in een stoommandje of vergiet, boven de pan met kokend water, in 8 minuten gaar. Laat de prei vervolgens goed uitlekken.
  • Was ondertussen de peterselie en hak fijn. Voeg de helft toe aan de saus.
  • Vet een ovenschaal in met boter en leg de uitgelekte prei in de schaal. Schenk de saus erover. Bestrooi met de geraspte kaas en zet 12 minuten in de oven en eventueel nog enkele minuten onder de grill.
  • Bestrooi met de walnoten en de rest van de peterselie.