X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Kalfsentrecote met witlof en aardappeltjes

Haal het vlees uit de koeling. Laat voor het bakken de entrecote afgedekt op kamertemperatuur komen. Vlees dat direct vanuit de koelkast in een hete koekenpan wordt gebakken 'schrikt'. De vezels trekken samen waardoor het vlees taai wordt.

Voorbereiding (0 minuten)

Zet een pan met water op voor het koken van de aardappelen.

Bereiding (30 min)

  • Schil de aardappelen en snijd zo nodig in gelijke stukken. Kook in 20 - 25 minuten gaar. Giet af en laat de aardappelen op de kleinste pit in 2 minuten nog even droog stomen.
  • Was de witlof en snijd de onderkant van de stronk af. Snijd de witlof in de lengte doormidden.
  • Was de dragon en pluk de blaadjes van de takjes.
  • Verhit een koekenpan met de boter. Bak de witlof aan beide zijden. Bestrooi met de suiker en laat zachtjes karamelliseren. Bestrooi vervolgens met dragon en grof zeezout.
  • Verhit een andere koekenpan met de olijfolie en bak de entrecote 4 minuten aan elke zijde. Prik niet in het vlees maar gebruik een keukentang om het vlees om te draaien.
  • Haal het vlees uit de pan en laat het afgedekt met aluminiumfolie een minuutje rusten. Voeg een scheut water toe aan het braadvet en laat even goed verwarmen.
  • Snijd het vlees in schuine plakken. Verdeel over de borden en serveer met de gekookte aardappelen en de gekarameliseerde witlof. Schenk de jus over de aardappelen.