X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Zuurkool met kip, appel en witte biet

Voorbereiding (0 minuten)

Zet een pan met water op voor het koken van de witte biet.

Bereiding (30 min)

  • Schil de bieten en snijd in kleine blokjes. Kook de biet 4 minuten. Giet af en spoel onder koud water om het kookproces te stoppen.
  • Laat de zuurkool uitlekken.
  • Verhit een braadpan met de olijfolie. Bak de kippendijblokjes met de kerrie rondom bruin. Voeg de zuurkool toe en laat 10 minuten smoren, schep af en toe om.
  • Was ondertussen de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in stukjes.
  • Was de cherry roma en snijd doormidden.
  • Voeg de appel, biet en cherry roma aan de zuurkool toe. Meng goed en laat warm worden.
  • Was de bieslook en knip fijn. Meng de helft door de zuurkool en bewaar de rest voor de garnering.
  • Serveer de zuurkoolschotel en garneer met bieslook.