X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Maaltijdsalade met meerval, linzen en ei

Voorbereiding (0 minuten)

Zet een (steel)pan met water op voor het koken van de eieren.

Bereiding (30 min)

  • Haal het hart uit de sla, was de sla goed en laat uitlekken.
  • Was de cherry roma en snijd doormidden.
  • Kook de eitjes in 8 minuten hard (bewaar 1 ei om er mayonaise van te maken). Laat de eitjes schrikken en pel ze. Snijd in partjes.
  • Was de linzen en laat goed uitlekken.
  • Maak de mayonaise door het ei te splitsen. Je gebruikt alleen de dooier. Doe de dooier in een kom, meng er met een garde mosterd, zout en peper door. Druppel er al kloppend met de garde, heel langzaam de zonnebloemolie bij, zodat er een dikke gebonden mayonaise ontstaat. Voor de smaak kun je er een scheutje azijn doormengen.
  • Was de puntpaprika, snijd doormidden, haal de zaadlijsten eruit en snijd in halve ringen
  • Meng de sla, cherry roma, puntpaprika, meerval en linzen door elkaar. Serveer de mayonaise erbij.