X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Fritatta met kastanjechampignons en witlofsalade

Voorbereiding (0 minuten)

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bereiding (30 min)

  • Borstel de kastanjechampignons schoon en snijd in vieren.
  • Verhit een koekenpan met de olijfolie. Bak de champignons rondom bruin.
  • Breek ondertussen de eieren in een kom en schenk de melk of het water erbij. Klop de eieren los en breng op smaak met zout en peper.
  • Giet het eimengsel over de champignons en verdeel dit goed. Zet het vuur laag en dek eventueel de pan af. De frittata is gaar als het eimengsel gestold is.
  • Bak ondertussen het brood af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Was de witlof, snijd de kern eruit en snijd de witlof in ringen. Was de appel en verwijder het klokhuis. Snijd de appel in kleine blokjes.
  • Meng de witlof, appel en rozijnen door elkaar.
  • Maak een dressing: doe azijn, honing en mosterd in een schaaltje. Roer er langzaam de extra vierge olijfolie door. Breng eventueel op smaak met zout en peper en meng door de salade.
  • Serveer de fritatta met de salade en het brood.