X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Auberginetorentje met gerst en gehaktbal

Bereiding (30 min)

  • Kook de parelgort volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Pel de ui en knoflook en snipper fijn. Kneed het gehakt met de helft van de ui, de knoflook, het paprikapoeder, zout en peper. Vorm ballen van het gehakt, druk ze een beetje plat.
  • Verhit een braadpan met de roomboter en bak de gehaktballen om en om bruin. Zet het vuur laag, schenk er wat water bij, doe de deksel op de pan en laat de gehaktballen zachtjes gaarstomen in ongeveer 15 minuten.
  • Was ondertussen de aubergine en snijd in de breedte in plakken. Verhit een koekenpan of grillpan en smeer de plakken aubergine in met 1/2 van de olijfolie. Bak of grill de plakken aan beide zijden bruin en laat uitlekken op keukenpapier.
  • Was beide soorten paprika’s. Haal de zaadlijsten eruit en snijd de paprika’s in kleine blokjes.
  • Verhit een koekenpan met de rest van de olijfolie. Fruit de rest van de ui 2 minuten. Voeg de paprika toe en bak 5 minuten tot de paprika beetgaar is. Breng op smaak met Italiaanse kruiden, zout en peper. Meng de paprika door de parelgort.
  • Leg op een bord een plakje aubergine, beleg met een ruime eeltlepel parelgort en bouw zo verder de torentjes op.
  • Serveer de gehaktbal. Mocht er parelgrot over zijn, serveer deze er dan naast.