X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Linzen met gebakken aubergine en croutons

Bereiding (20 min)

  • Was de linzen en laat uitlekken.
  • Was de aubergine en snijd in blokjes.
  • Pel de ui en knoflook en snipper fijn.
  • Snijd de prei in ringen. Was de prei in een vergiet en laat uitlekken.
  • Verhit een braadpan met de helft van de olijfolie. FFruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de aubergine toe en bak deze rondom bruin. Zet het vuur wat lager, voeg de prei toe en bak dit 5 - 8 minuten. Breng op smaak met zout, peper en komijn.
  • Was ondertussen de koriander en laat goed uitlekken, hak fijn.
  • Meng de linzen, cherry roma en de helft van de koriander door de groenten. Warm goed door.
  • Snijd het brood in blokjes. Verhit een koekenpan met de rest van de olijfolie en bak de blokjes brood rondom bruin.
  • Verdeel de gebakken linzen over de borden en verdeelde croutons erover. Garneer met de rest van de koriander.