X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Pastinaakstoof met gerookte kipfilet

Bereiding (30 min)

  • Schil de pastinaak en snijd in blokjes van 1 – 2 cm.
  • Was de paprika, snijd doormidden en haal de zaadlijsten eruit. Snijd de paprika in blokjes.
  • Pel de ui en knoflook. Snijd de ui in halve ringen en snipper de knoflook.
  • Verhit een braadpan met de olijfolie. Voeg de ui, knoflook, gedroogde rozemarijn, paprika, zout en peper toe. Bak de ui glazig in 5 - 10 minuten.
  • Doe de wijn, groentebouillon, het laurierblaadje en de pastinaak erbij. Breng aan de kook en zet dan zachter. Kook in ongeveer 15 minuten gaar.
  • Spoel ondertussen de witte bonen af en laat uitlekken. Voeg in de laatste 5 minuten toe aan de pan.
  • Was de bladpeterselie, laat goed uitlekken en hak fijn.
  • Verdeel de gerookte kipreepjes over de stoof.
  • Garneer de stoof met de fijngehakte bladpeterselie en serveer direct.