X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Rundervink en bietenstamppot met kokosmelk

Voorbereiding (0 minuten)

Zet een pan met ruim water op voor het koken van de aardappelen.

Bereiding (30 min)

  • Boen of schil de aardappelen. Snijd in gelijke stukken en kook in ruim water in 20-25 minuten gaar. Giet de aardappelen af en laat nog even uitstomen.
  • Rasp ondertussen de rode biet met een grove rasp of snijd in dunne reepjes.
  • Spoel de kikkererwten onder stromend water af en laat ze uitlekken.
  • Verhit een koekenpan, met de helft van de olijfolie en de roomboter en bak de rundervink rondom bruinen gaar in ongeveer 8 minuten.
  • Was ondertussen de bladpeterselie, laat goed uitlekken en hak fijn.
  • Stamp de aardappelen met de kokosmelk. Roer de geraspte biet en de helft van de kikkererwten erdoor. Breng op smaak met het grootste deel van de peterselie, zout en peper.
  • Laat de stamppot op een sudderplaatje nog even goed doorwarmen.
  • Verdeel de puree over de borden, leg de rest van de kikkererwten op de puree en serveer de rundervink erbij. Garneer met een beetje overgebleven bladpeterselie.