X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Tempehspiesjes met oosterse risotto en aubergine

Bereiding (45 min)

  • Snijd de tempeh in blokjes van 2 x 2 cm en borstel de champignons schoon.
  • Maak een marinade van de sojasaus, oestersaus (optioneel), honing en sambal. Marineer de tempeh en champignons hier 15 minuten in (of langer als je de tijd hebt).
  • Bereid de bouillon (1 bouillonblokje op 500 ml kokend water) en voeg de miso toe, gebruik dit om de risotto te maken.
  • Bereid de risotto volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Pel de sjalot en snijd in grote stukken.
  • Maak spiesjes van de sjalot, tempeh en champignons. Geen spiesjes in huis? Je kunt de groenten ook los bakken.
  • Verhit ondertussen een koekenpan met de helft van de olijfolie en bak de spiesjes rondom bruin en gaar.
  • Snijd de aubergine in blokjes van 1 x 1 cm. Verhit een koekenpan met de rest van de olijfolie en bak de aubergine rondom bruin. Meng door de risottorijst als deze gaar is en breng op smaak met sesamolie, zout en peper.
  • Was ondertussen de verse koriander en hak grof
  • Serveer de risotto met de spiesjes. Garneer met de koriander.