X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Portobello met romige bietenvulling en geitenkaas

* De pittige geraspte kaas is vervangen door zachte geitenkaas. Vanwege de lange kooktijd is de gierst in de meeste gevallen vervangen door pandanrijst.

Voorbereiding (0 minuten)

Verwarm de grill van de oven (of verwarm de oven op 200 graden). Breng water aan de kook voor de gierst.

Bereiding (20 min)

  • Bereid de pandanrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Was de spinazie en laat goed uitlekken.
  • Verhit een koekenpan met de helft van de olijfolie. Bak de hele portobello’s aan beide zijden beetgaar in ongeveer 5 minuten.
  • Snijd of rasp ondertussen de biet fijn. Pel de knoflook en snipper fijn. Meng de biet en knoflook met de helft van de geitenkaas en de helft van de crème fraîche. Breng op smaak met zout, peper en gedroogde dragon.
  • Vulde portobello’s met de bietenpuree. Verdeel de rest van de geitenkaaskaas erover en grill enkele minuten tot de kaas iets gesmolten is.
  • Pel ondertussen de rode ui en snipper fijn. Verhit een braadpan met de rest van de olijfolie en fruit de rode ui. Voeg de spinazie toe en laat slinken. Breng op smaak met zout en peper. Meng door de rijst.
  • Serveer de portobello met de rijst. Geef de rest van de crème fraîche er naar smaak bij.