X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Bieten-broccoli stamppot met zeewierburger

Voorbereiding (0 minuten)

Zet een pan met ruim water op voor het blancheren van de broccoli.

Bereiding (30 min)

  • Was de broccoli en verdeel in kleine roosjes. Schil de stronk en snijd in stukjes.
  • Blancheer de broccoli ongeveer 8 minuten in een ruim kokend water tot beetgaar. Laat daarna uitlekken.
  • Rasp ondertussen de rode biet met een grove rasp of snijd in dunne reepjes.
  • Spoel de kikkererwten onder stromend water af en laat ze uitlekken.
  • Verdeel de geitenkaas in stukjes en stamp door de broccoli. Roer de geraspte biet en de helft van de kikkererwten erdoor. Breng op smaak met de gedroogde peterselie, zout en peper.
  • Laat de stamppot op een sudderplaatje nog even goed doorwarmen.
  • Verhit ondertussen een koekenpan met de helft van de olijfolie en bak de zeewierburger volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verdeel de puree over de borden, leg de rest van de kikkererwten op de puree en serveer de zeewierburger erbij.