X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Gevulde paprika met couscous en rucola

Voorbereiding (0 minuten)

Verwarm de grill van de oven ( of enkel de oven als je geen grill hebt) voor op 220 graden.

Bereiding (30 min)

  • Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Halveer de paprika’s in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Smeer in met olijfolie en grill ze in een ovenschaal 5 minuten per kant.
  • Pel en snipper ondertussen de rode ui en knoflook. Verhit een koekenpan, schenk er een scheut olijfolie in en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg het gehakt toe en bak rul. Breng op smaak met ras-el-hanout, zout en peper.
  • Was ondertussen de peterselie en hak fijn.
  • Meng de couscous met het gehakt en de peterselie.
  • Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan.
  • Maak een dressing: meng de mosterd, honing en azijn. Druppel daar al kloppend langzaam de olijfolie van goede kwaliteit bij.
  • Was de rucola en laat uitlekken. Meng de rucola met de dressing, bestrooi met de amandelen.
  • Vul de paprika’s met het couscousmengsel. Serveer de couscous die over blijft ernaast en geef de salade erbij.

Tip:

Heb je geen ras-el-hanout in huis? Gebruik dan een mengsel van komijnpoeder, gemberpoeder, kaneelpoeder en kurkuma. Er zijn veel verschillende recepten voor ras-el-hanout, maar deze specerijen passen in ieder geval goed bij dit gerecht.