X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Portugese rijst met gehakt

Breng water aan de kook voor de pandanrijst, voeg het bouillonblokje toe aan het kookwater.

Voorbereiding (0 minuten)

Kook de pandanrijst 10 minuten. Giet de rijst (indien nodig) af en laat 5 minuten nagaren met deksel op de pan. Was ondertussen de courgette en schrap de wortel. Snijd beide in kleine blokjes. Pel de ui en knoflook. Snijd de ui in halve ringen en snipper de knoflook (of pers fijn). Verhit een braadpan met de olijfolie. Fruit de knoflook en ui 1 minuut. Voeg het gehakt toe en bak rul. Voeg de wortel en courgette toe en bak in 7 minuten beetgaar. Voeg de tomatenblokjes toe en breng op smaak met paprikapoeder, chilipoeder, zout en peper. Laat een paar minuten sudderen. Meng de rijst erdoor, laat even mee warmen. Serveer dan direct en bestrooi met de geraspte kaas.

Bereiding (30 min)