X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Tartaar met rösti en gebakken witlof

Bereiding (40 min)

  • Schil de aardappelen en rasp grof (eventueel in de keukenmachine). Knijp het vocht uit de aardappel en meng de rasp in een kom met zout, peper en gedroogde peterselie.
  • Verhit in een koekenpan met anti-aanbaklaag met 1/3 van de boter en 1/3 van de olijfolie. Doe de aardappel in de pan, druk het geheel goed aan en duw de rafelige randjes met een houten spatel naar binnen. Zet het vuur niet te hoog en draai de koek af en toe met behulp van een bord. Zorg dat de aardappel goudbruin wordt, maar niet verbrand.
  • Was ondertussen de dragon, haal de blaadjes van de takjes.
  • Was de witlof en snijd in vieren. Verhit een koekenpan met de rest van de boter en bak de witlof goudbruin. Meng de dragon erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  • Rooster ondertussen het amandelschaafsel in een droge koekenpan. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Pel de ui en snijd in halve ringen. Verhit dezelfde koekenpan met 1/3 van de olijfolie, bak de ui aan, strooi de suiker en balsamicoazijn erover en laat de ui karamelliseren.
  • Schenk de rest van de olijfolie in een andere koekenpan en bak de tartaartjes in 2 – 3 minuten per kant bruin. (Heb je niet zoveel koekenpannen? Gebruik dan een braadpan of de koekenpan van de gebakken rösti, houd de rösti even warm onder een bord.)
  • Snijd de rösti in puntjes. Serveer de tartaar met de rösti, witof en gekarameliseerde ui. Bestrooi met de geroosterde amandelen.