X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Gestoomde prei met oesterzwamsaus en vega baconreepjes

Voorbereiding (0 minuten)

Breng een pan (waar een stoommand, vergiet of zeef in past) met water aan de kook voor het stomen van de prei.

Bereiding (20 min)

  • Kook de gierst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snijd de prei in drie gelijke stukken. Halveer de stukken in de lengte en was het zand eruit.
  • Zet een stoommandje, zeef of vergiet op de pan met kokend water. Voeg de prei toe, dek af en stoom in 8 - 10 minuten gaar.
  • Snijd of scheur ondertussen de oesterzwammen in reepjes. Bak de oesterzwammen bruin in een koekenpan met 1/3 van de olijfolie.
  • Pel en snipper de ui. Verhit een koekenpan met 1/3 van de olijfolie, bak de ui bruin en meng dan door de gierst. Breng op smaak met zout en peper.
  • Verhit dezelfde koekenpan met de rest van de olijfolie. Bak de baconreepjes om en om knapperig en goudbruin.
  • Meng de bloem met een klein scheutje van de karnemelk tot een glad papje. Verdun vervolgens met de rest van de karnemelk. Breng het mengsel al roerend aan de kook en laat 1 minuut zachtjes garen en binden. Breng op smaak met zout, peper en de oregano.
  • Leg de gestoomde prei op een bord, schenk de saus erover en garneer met de gebakken oesterzwammen. Serveer de gierst en de gebakken baconreepjes erbij.