X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Pastinaakpasta met salieboter en kippendij

Let op: gele ui is ook nodig voor de andere recepten.

Voorbereiding (0 minuten)

Zet een pan met ruim water op voor het blancheren van de pastinaak.

Bereiding (30 min)

  • Schil de pastinaak en snijd met de kaasschaaf of dunschiller in dunne plakjes. Zijn de plakken nu nog te groot, snijd de plakken dan in de lengte in dunne slierten.
  • Pel de ui en knoflook en snipper fijn. Verhit een koekenpan met de olijfolie en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de kippendijblokjes toe en bak rondom bruin. Breng op smaak met zout, peper en chilipoeder. Schenk de passata erover en laat zachtjes pruttelen, tot de kip gaar is.
  • Blancheer de pastinaak beetgaar in 3 - 5 minuten (afhankelijk van de dikte). Giet de pastinaak af en laat goed uitlekken.
  • Smelt ondertussen de boter in een pannetje en bak de salieblaadjes knapperig. Meng de boter met salie door de pastinaak. Breng eventueel op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  • Serveer de pastinaakpasta met de kip in tomatensaus.