X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Slavink met broccoli en gekookte aardappelen

Voorbereiding (0 minuten)

Zet twee pannen met ruim water op, voor de aardappelen en de broccoli.

Bereiding (30 min)

  • Schil de aardappelen en snijd zo nodig in gelijke stukken. Kook in 20 - 25 minuten gaar. Giet daarna af en laat de aardappelen op de kleinste pit in 2 minuten nog even droog stomen.
  • Verhit ondertussen een koekenpan met de olijfolie en bak de slavink rondom bruin. Laat op een laag vuur verder garen.
  • Was ondertussen de broccoli en verdeel in kleine roosjes. Schil de stronk en snijd in stukjes. Blancheer de broccoli ongeveer 5 minuten in kokend water tot beetgaar. Giet de broccoli af en spoel onder de koude kraan zodat de garing stopt.
  • Rooster het amandelschaafsel goudbruin in een droge koekenpan.
  • Was de bladpeterselie en hak grof.
  • Was de cherry roma en snijd doormidden. Bak de cherry roma op het laatst even met het vlees mee.
  • Serveer de slavink met de gekookte aardappelen en de broccoli. Garneer de aardappelen met de peterselie. Garneer de broccoli met de cherry roma en de amandelen.