X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Kipcurry met paksoi en pandanrijst

Let op: rode ui is ook nodig voor de andere recepten.

Bereiding (30 min)

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Was de paksoi en snijd de bladeren van de stelen. Snijd de stelen en het blad in reepjes.
  • Pel de ui en snijd in halve ringen.
  • Pel en snipper de knoflook.
  • Schil de knolselderij en snijd de knolselderij in blokjes van 1x1 cm.
  • Verhit een koekenpan, schenk de helft van de olijfolie in de pan en bak de kip rondom bruin. Voeg de ui, knoflook en kerrie toe en bak 2 minuten mee.
  • Voeg de knolselderij toe en eventueel extra olijfolie. Bak in 10 minuten zachtjes gaar. Na 5 minuten voeg je de stelen van de paksoi toe en tegen het einde van de baktijd het blad.
  • Schenk de kokosmelk erbij en warm goed door.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Serveer de rijst met de kipcurry.