X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Bulghur met tempeh en dragonsaus

Bereiding (20 min)

  • Kook de bulghur gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Haal ondertussen de bladeren van de paksoi los, was deze zorgvuldig en snijd het groene blad van de witte nerven. Snijd beide apart in grove repen.
  • Schrap de wortel en snijd in kleine blokjes.
  • Pel de ui en knoflook en snipper (of pers de knoflook) fijn.
  • Verhit een braadpan of wok met de helft van de olie. Fruit de ui en knoflook 2 minuten. Bak de wortel en de witte nerven van de paksoi 5 minuten. Voeg het blad toe en laat slinken.
  • Snijd ondertussen de tempeh in blokjes.Verhit een koekenpan met de rest van de olijfolie en bak de tempeh rondom bruin, breng op smaak met zout en peper.
  • Pluk ondertussen de blaadjes van de dragon en scheur grof. Voeg de slagroom en dragon toe aan de groenten. Laat even meekoken en breng op smaak met zout en peper.
  • Voeg vlak voor het serveren de gebakken tempeh toe.
  • Serveer de bulghur met de tempeh in dragonsaus.