X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Kalfsschnitzel met gekookte aardappelen en salade

Let op: rode ui is ook nodig voor de andere recepten.

Voorbereiding (0 minuten)

Zet een pan met ruim water op voor het koken van de aardappelen.

Bereiding (30 min)

  • Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook in 20-25 minuten gaar.
  • Verhit ondertussen een koekenpan. Schenk de olijfolie in de pan en bak de kalfsschnitzel aan beide zijden 4 minuten tot de kalfsschnitzel bruin en gaar is.
  • Was ondertussen de eikenbladsla, snijd de harde kern eruit en laat de sla uitlekken. Snijd de sla in stukken.
  • Was de appel. Snijd de biet en appel in kleine blokjes.
  • Pel de ui en snijd in dunne halve ringen. Meng de sla, appel, biet en ui door elkaar.
  • Maak een dressing: doe de azijn, honing en mosterd in een schaaltje en roer er langzaam de olijfolie van goede kwaliteit door. Breng eventueel op smaak met zout en peper en meng door de salade.
  • Giet de aardappelen af. Laat de aardappelen op de kleinste pit in 2 minuten nog even droog koken.
  • Serveer de schnitzel met de salade en de gekookte aardappelen.