X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Bietencarpaccio met winterpostelein en tartaartje

Bereiding (30 min)

  • Was de winterpostelein en laat uitlekken.
  • Schil de bieten en snijd met een dunschiller of kaasschaaf in heel dunne plakjes.
  • Leg de plakjes dakpansgewijs over elkaar, zodat een mooi kleurrijk geheel ontstaat.
  • Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan. Haal de noten uit de pan en hak grof.
  • Verhit de pan opnieuw. Schenk de olijfolie (om in te bakken) in de pan en bak de tartaartjes rondom bruin in 5 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
  • Maak een dressing van de azijn, mosterd, olijfolie (van goede kwaliteit), honing, zout en peper.
  • Sprenkel de dressing over de bieten. Verdeel de winterpostelein en de gehakte hazelnoten erover. Maak af met een lepel crème fraîche.
  • Serveer het tartaartje met de bietencarpaccio.