X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Tarte tatin van witlof met carpaccio van gekleurde biet

Voorbereiding (0 minuten)

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bereiding (40 min)

  • Was de witlof. Snijd de onderkant van de witlof en snijd vervolgens in de lengte doormidden.
  • Haal de blaadjes tijm van de takjes.
  • Smelt de roomboter in een koekenpan en bak de witlof 3 minuten per kant. Voeg dan de tijm en suiker toe en laat de witlof nog 5 minuten smoren.
  • Neem een quiche of taartvorm waar de witlof in één laag in past. Leg de witlof, met de snijkant naar beneden, in de vorm.
  • Snijd het bladerdeeg iets groter dan de vorm. Leg het deeg op de witlof en druk de zijkanten goed naar binnen. Prik met een vork gaatjes in het deeg.
  • Bak de tarte tatin in ongeveer 20 minuten gaar. Dek de tarte tatin af met aluminiumfolie als het bladerdeeg te snel donker wordt.
  • Was de winterpostelein en laat uitlekken.
  • Schil de bieten en snijd met een dunschiller of kaasschaaf in heel dunne plakjes.
  • Leg de plakjes dakpansgewijs over elkaar, zodat er een mooi kleurrijk geheel ontstaat.
  • Maak de dressing: meng de olijfolie met de mosterd, honing, azijn, zout en peper.
  • Sprenkel de dressing over de bieten en verdeel de winterpostelein erover.
  • Haal de tarte tatin uit de oven en leg een bord op de vorm. Gebruik een theedoek of ovenwanten en keer het geheel in een vloeiende beweging om. Haal de vorm voorzichtig weg.
  • Snijd de tarte tatin in punten, verdeel de geitenkaas erover en serveer met de bietencarpaccio.