X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Veggiebowl met zwarte noedels en tofu

Voorbereiding (0 minuten)

Breng ruim water aan de kook in een pan voor het blancheren van de groenten (je kunt ze ook rauw eten).

Bereiding (30 min)

  • Kook de noedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Schrap de wortelen en snijd in dunne plakjes. Blancheer kort in ruim kokend water.
  • Was de taugé en blancheer kort in ruim kokend water.
  • Schil de rammenas en snijd in dunne reepjes.
  • Was de koriander en laat uitlekken. Hak grof.
  • Laat de tofu uitlekken, dep droog en snijd in blokjes. Verhit een koekenpan, schenk de olijfolie in de pan en bak de tofu rondom bruin en knapperig. Breng op smaak met zout en peper.
  • Maak een saus van de sojasaus, honing en sambal. Proef de saus en maak eventueel pittiger naar gelang je eigen smaak.
  • Verdeel de noedels over de kommen. Maak de kommen af met de toppings: rammenas, wortel, tofu, taugé en radijsslakiemen. Garneer met koriander en geef de saus erbij.