X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Slavink met aardpeer-preigratin en sla

Voorbereiding (0 minuten)

Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan voor de aardpeer. Breng in een tweede pan ruim water aan de kook voor de prei.

Bereiding (45 min)

  • Schil de aardpeer en snijd in gelijke stukken. Kook de aardpeer in 15 minuten beetgaar.
  • Snijd de prei in de lengte doormidden en vervolgens in gelijke stukken. Was de prei goed.
  • Blancheer de prei 5 minuten in de andere pan met kokend water. Laat goed uitlekken.
  • Vet een ovenschaal in met de helft van de olijfolie. Leg de prei en aardpeer in de ovenschaal en verdeel de slagroom erover. Breng op smaak met zout en peper en eindig met de kaas.
  • Zet de schaal 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Verhit ondertussen een koekenpan. Schenk de rest van de olie erin en bak de slavinken rondom bruin. Zet het vuur laag en laat de slavinken 10 minuten garen.
  • Was ondertussen de bindsla en laat goed uitlekken.
  • Maak een dressing: meng de azijn met de mosterd en honing. Druppel de olijfolie er langzaam bij. Breng de dressing op smaak met zout en peper en meng door de sla.
  • Serveer de slavink met de gratin en de sla.