X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Bloemkoolrijst met prei en lamssaucijs

Bereiding (30 min)

  • Pel de ui en knoflook en snipper fijn.
  • Snijd de prei in ringen en was grondig, laat goed uitlekken.
  • Was de bloemkool, snijd de roosjes los en snijd de stronk in stukjes. Maal de bloemkool fijn in de keukenmachine zodat het eruit ziet als rijst.
  • Verhit een koekenpan, schenk de helft van de olie in de pan en bak de lamssaucijzen rondom bruin, zet het vuur laag en laat ze in 10 minuten garen.
  • Verhit ondertussen nog een koekenpan, schenk de rest van de olie in de pan en fruit de ui en knoflook 2 minuten, voeg de prei en kurkuma toe. Bak 5 minuten en breng op smaak met zout en peper.
  • Voeg de bloemkoolrijst toe en meng er goed doorheen, laat op zacht vuur goed doorwarmen.
  • Was de peterselie, laat uitlekken en hak grof.
  • Meng 2/3 door de bloemkool.
  • Serveer de bloemkoolrijst met de lamssaucijs en garneer met de rest van de peterselie.