X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Slavink met koolraapfriet en salade

Voorbereiding (0 minuten)

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bereiding (30 min)

  • Schil de koolraap. Snijd in plakken en snijd van die plakken repen. Als de repen te lang zijn snijd je ze doormidden.
  • Verdeel de koolraapfriet over een bakplaat bekleed met bakpapier. Meng de helft van de olijfolie (om in te bakken) er goed door en bestrooi de koolraap met (grof zee) zout. Bak 20 minuten in de voorverwarmde oven, schep tussendoor om.
  • Verhit ondertussen een koekenpan met de rest van de olijfolie. Bak de slavink rondom bruin, zet het vuur laag en laat in 10 minuten garen.
  • Was de sla en scheur de bladeren in stukken, laat uitlekken. Was de cherry tomaatjes en snijd doormidden. Schil de peer en snijd in parten.
  • Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken.
  • Meng de sla, peer, tomaatjes en kikkererwten door elkaar.
  • Maak een dressing: doe azijn, honing en mosterd in een schaaltje, roer er langzaam de olijfolie van goede kwaliteit door. Pel de knoflook en pers uit boven de dressing. Breng eventueel op smaak met zout en peper en meng door de salade.
  • Serveer de slavink met de koolraapfriet en de salade.