X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Stamppot met pastinaak en vegaburger

De salie is helaas niet beschikbaar en vervangen door sango kiemen. Let op Vegetarische box: aardappelen zijn ook nodig voor een ander recept.

Bereiding (30 min)

  • Schil de aardappelen en pastinaak. Snijd in gelijke stukken. Zet op met ruim water en kook in 15 minuten gaar.
  • Schrap ondertussen de wortel en snijd in dunne plakjes. Kook de laatste 10 minuten mee.
  • Verhit een koekenpan met de olijfolie en bak de wortelburgers in 4 minuten goudbruin, keer halverwege om.
  • Rooster ondertussen de walnoten goudbruin in een andere (droge) koekenpan.
  • Giet de groenten af, maar bewaar een beetje van het kookvocht. Stamp de groenten grof, voeg een klontje roomboter toe en eventueel wat van het bewaarde kookvocht.
  • Serveer de stamppot met de wortelpompoenburger. Verkruimel de walnoten over de stamppot en garneer met de kiemen.