X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Falafel met rode kool en bulghur

Voorbereiding (0 minuten)

Breng een pan met water aan de kook voor de bulghur.

Bereiding (20 min)

  • Zet de rode kool op met een laagje water, scheutje azijn, de kruidnagel, kaneel, rozijnen en suiker. Kook op zacht vuur in 15 minuten beetgaar. Breng op smaak met zout en peper.
  • Bereid ondertussen de bulghur volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Pel en snipper de rode ui fijn. Verwarm een koekenpan, schenk de helft van de olijfolie in de pan en fruit de ui 5 minuten. Meng door de bulghur.
  • Verhit nog een koekenpan, schenk de rest van de olie in de pan en bak de falafal in 5 minuten rondom bruin.
  • Pel de knoflook en hak fijn. Meng de knoflook door de yoghurt en breng op smaak met zout en peper.
  • Was de kropsla, snijd in repen en laat uitlekken.
  • Serveer de bulghur met de rode kool, de falafal en de yoghurtsaus. Geef de sla erbij.