X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Lamssaucijs met bulghur en gekleurde bietjes

De rode peper op de foto is helaas niet beschikbaar. De peterselie is vervangen door radijskiemen.

Voorbereiding (0 minuten)

Breng ruim water aan de kook in een pan voor de bulgur.

Bereiding (30 min)

  • Schil de bieten en snijd ze in blokjes van 1 x 1 cm.
  • Pel en snipper de knoflook grof. Pel de ui en snijd in halve manen.
  • Verhit een koekenpan met de helft van de olijfolie. Bak de bietenblokjes met de knoflook, de ui en een scheutje water in ongeveer 10 minuten beetgaar. Voeg halverwege het bakken de koriander, komijn en kaneel en ui toe, zodat de smaken zich goed vermengen.
  • Bak ondertussen de lamsworstjes in een andere koekenpan met de rest van de olijfolie rondom bruin en laat ze ongeveer 10 minuten op laag vuur garen.
  • Kook de bulghur volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Meng de rozijnen en de gebakken biet door de gekookte bulghur. Breng op smaak met zout en peper.
  • Schep de bulghur op de borden, serveer het worstje erbij en garneer met de radijskiemen.