X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Belle Marie, Margje & André

Drenthe
biologisch verse kruiden tijm munt rozemarijn salie peterselie basilicum
"De dieren, het slootwater, het weer, de aarde: in alles schuilen aanwijzingen die je helpen de kruiden te verzorgen."

Die geurige basilicum en munt in jouw boxen? Die telen wij! Als een van de weinigen in Nederland hebben we ons gespecialiseerd in verse kruiden. BelleMarie teelt zo’n 40 soorten kruiden die we vers verkopen of verwerken tot pesto’s en sauzen. Loop je bij ons de kas in, of over het land, dan is dat een feest voor je neus. Heerlijk om de hele dag in die geuren te werken!

 

Natuurlijk biologisch 

Vanaf onze start in 1986 zijn we meteen biologisch-dynamisch aan de slag gegaan. Biologisch-dynamisch telen leert je een sterke interesse aan in alles om je heen. De dieren, het slootwater, het weer, de aarde: in alles schuilen aanwijzingen die je helpen de kruiden te verzorgen. Maar dat betekent ook dat jij op jouw beurt zorg draagt voor die elementen. Wij jagen onze kruiden bijvoorbeeld niet op; de planten groeien op een voor hen natuurlijk tempo. Juist dát zorgt ervoor dat onze kruiden zo sterk van smaak en zo gezond zijn.

Het hoort bij biologisch-dynamisch boeren om ook dieren te verzorgen. Daarom houden wij hier ook koeien, kippen en paarden. En een groepje brutale ganzen! 

 

Van eigen bodem

In Nederland worden maar weinig verse kruiden meer geteeld. De meeste kruiden worden grootschalig geproduceerd in Azië en Canada. Via Willem&Drees bereiken we gelukkig de consumenten die het belangrijk vinden dat verse producten geen duizenden kilometers afleggen. 

En we zorgen voor ons eigen kleine stukje aarde: we willen graag dat BelleMarie een liefdevolle plek is, met een kráchtige filosofie: je mag er zijn wie je bent.

 

Van alles tegelijk en van alles een beetje

Het hele specifieke van kruiden telen zit ’m niet in de teeltwijze, want die lijkt qua handelingen op de groenteteelt, maar in de uiterst efficiënte planning en grondverdeling. Je wilt zo lang mogelijk gedurende het jaar zoveel mogelijk kruiden vers kunnen aanbieden. Dat betekent geen lappen grond tegelijk vol zaaien; maar voortdurend een klein stukje grond per keer zaaien, zodat je om en om van alle kruiden iets kan oogsten. 

Daar hebben wij in de loop der jaren zoveel kennis over opgebouwd, dat we vaak andere telers en studenten op bezoek hebben om van ons te leren. Dat doet ons ontzettend goed.